sobota, 2 marca 2013

Brzoskwinie zapiekane pod owsiankową kruszonką



Bardzo szybki i prostu deser. Brzoskwinie zapiekane pod owsiankową kruszonką - bez tłuszczu, mąki czy cukru.
Lekki deser po którym nie trzeba mieć wyrzutów sumienia :) Polecam :)


SKŁADNIKI:
4 połówki brzoskwiń z puszki
3 łyżki płatków owsianych górskich
2 łyżki pestek słonecznika
3 łyżki syropu z agawy lub miodu


Płatki owsiane, słonecznik i miód lub syrop z agawy dokładnie wymieszaj. W naczyniu żaroodpornym umieść brzoskwinie (wydrążona stroną ku górze) i nałóż mieszankę płatków i słonecznika. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Podawaj z jogurtem lub lodami.

Smacznego :)





6 komentarzy:

  1. pomysł na podanie brzoskwiń w ten sposób jest genialny :) muszą świetnie smakować!

    OdpowiedzUsuń
  2. ojej kapitalny pomysł:) miseczki z brzoskwinek:) pięknie wyglądają! z całą pewnością, gdy będę następnym razem robić crumble, zrobię w takim wydaniu:D

    OdpowiedzUsuń
  3. z jogurtem muszą być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń