sobota, 2 marca 2013
Brzoskwinie zapiekane pod owsiankową kruszonką
Bardzo szybki i prostu deser. Brzoskwinie zapiekane pod owsiankową kruszonką - bez tłuszczu, mąki czy cukru.
Lekki deser po którym nie trzeba mieć wyrzutów sumienia :) Polecam :)
SKŁADNIKI:
4 połówki brzoskwiń z puszki
3 łyżki płatków owsianych górskich
2 łyżki pestek słonecznika
3 łyżki syropu z agawy lub miodu
Płatki owsiane, słonecznik i miód lub syrop z agawy dokładnie wymieszaj. W naczyniu żaroodpornym umieść brzoskwinie (wydrążona stroną ku górze) i nałóż mieszankę płatków i słonecznika. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Podawaj z jogurtem lub lodami.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Cudny deser :)
OdpowiedzUsuńno, no... cudownie!
OdpowiedzUsuńpomysł na podanie brzoskwiń w ten sposób jest genialny :) muszą świetnie smakować!
OdpowiedzUsuńświetne , pysznie !
OdpowiedzUsuńojej kapitalny pomysł:) miseczki z brzoskwinek:) pięknie wyglądają! z całą pewnością, gdy będę następnym razem robić crumble, zrobię w takim wydaniu:D
OdpowiedzUsuńz jogurtem muszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuń