wtorek, 11 lutego 2014
Sałatka z koprem włoskim, jabłkiem i orzechami
Sałatka z koprem włoskim, jabłkiem i orzechami - z dodatkiem pestek granatu i polana dobrą oliwą jest naprawdę pyszna! Chrupiąca, lekka, zdrowa. Idealna na każdą porę dnia. Polecam gorąco.
SKŁADNIKI na 1 porcję:
1/2 kopru włoskiego
1 małe jabłko
Pestki z 1/4 granatu
1 łodyga selera naciowego
3-4 orzechy włoskie
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka dobrej oliwy z oliwek lub z orzechów
Koper włoski i jabłko pokrój w ćwierć plasterki. Seler pokrój w plastry.
Dodaj orzechy, pestki dyni, oliwę i wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.
1 porcja zawiera średnio:
energia: 250 kcal
białko: 7 g
węglowodany: 23 g
błonnik: 17 g
tłuszcze: 18 g
cholesterol: 0 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńnie próbowałam nigdy takiego połączenia:) wygląda apetycznie, trzeba będzie wypróbować:)
OdpowiedzUsuńwygląda niesamowicie ;)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne połaczenie składników, pycha!
OdpowiedzUsuńOstatnio uwielbiam wszystkie tego typu sałatki :) Twoja wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń