wtorek, 11 lutego 2014

Sałatka z koprem włoskim, jabłkiem i orzechami





Sałatka z koprem włoskim, jabłkiem i orzechami - z dodatkiem pestek granatu i polana dobrą oliwą jest naprawdę pyszna! Chrupiąca, lekka, zdrowa. Idealna na każdą porę dnia. Polecam gorąco.

SKŁADNIKI na 1 porcję:
1/2 kopru włoskiego
1 małe jabłko
Pestki z 1/4 granatu
1 łodyga selera naciowego
3-4 orzechy włoskie
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka dobrej oliwy z oliwek lub z orzechów

Koper włoski i jabłko pokrój w ćwierć plasterki. Seler pokrój w plastry.
Dodaj orzechy, pestki dyni, oliwę i wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.

1 porcja zawiera średnio:

energia: 250 kcal
białko: 7 g
węglowodany: 23 g
błonnik: 17 g
tłuszcze: 18 g
cholesterol: 0 mg



5 komentarzy:

  1. nie próbowałam nigdy takiego połączenia:) wygląda apetycznie, trzeba będzie wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczne połaczenie składników, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio uwielbiam wszystkie tego typu sałatki :) Twoja wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń