środa, 5 lutego 2014
Sałatka na ciepło z owocami morza
Niezwykle szybka i prosta sałatka z owoców morza, podana na ciepło w towarzystwie chrupiących sałat i pysznej oliwy. Danie idealne na lunch. Pyszne i zdrowe :)
SKŁADNIKI:na 1 porcje
200 g mieszanych owoców morza
100 g mieszanki sałat
kilka pomidorów koktajlowych
2 łyżki dobrej oliwy
sól, pieprz
ulubione zioła np. prowansalskie, czosnek
Owoce morza rozmroź. Na patelni dobrze rozgrzej oliwę i wrzuć owoce morza. Podsmaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.
Na talerzu rozłóż sałaty, poukładaj przekrojone na połówki pomidorki .
Na sałatę nałóż ciepłe owoce morza i polej oliwą z patelni. Podawaj natychmiast z pieczywem.
Smacznego:
1 porcja zawiera średnio:
energia: 419 kcal
białko: 40 g
węglowodany: 12 g
błonnik: 2,5 g
tłuszcze: 25 g
cholesterol: 178 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
często sobie taką sałtkę robię...jeszcze grzanki do tego i Mmmmmm...
OdpowiedzUsuńNie przepadam za owocami morza, ale sałatka wygląda świetnie ;) zrobie taka chłopakowi ;)
OdpowiedzUsuń