środa, 19 lutego 2014
Surówka z kapusty pekińskiej, zielonego groszkiem i awokado
Bardzo prosta, szybka i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej, zielonego groszku i awokado. Pasuje do wszystkiego - ryby, mięsa, grzanek a także solo. Awokado zaliczane jest do tzw. super foods i jest to jeden z najzdrowszych owoców. Zachęcam do lektury o awokado tutaj i włączenie go do swojego jadłospisu :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 kapusty pekińskiej
1 puszka zielonego groszku
1 awokado
2 łyżki dobrej oliwy z oliwek np. koperkowej Monini
Kapustę pekińską drobno poszatkuj, awokado obierz i pokrój w kostkę. Groszek odcedź.
W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj oliwę i dopraw solą i pieprzem.
1 porcja zawiera średnio:
energia: 250 kcal
białko: 8 g
węglowodany: 24 g
błonnik: 11 g
tłuszcze: 6 g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zestaw bardzo pro-zdrowotny :)
OdpowiedzUsuńzielona sałatka, świetne:)
OdpowiedzUsuńIdealna na kolacje:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne połączenie ;D
OdpowiedzUsuń